تجهیز کارگاه چیست و شامل چه بخش هایی میشود ؟

نکات مهم در مورد تجهیز کارگاه

تجهیز کارگاه: بی شک یکی از بزرگترین دغدغه های پیمانکاران در هر پروژه، احداث ساختمان های تجهیز کارگاه به صورت موقت یا ساخت ساختمان پیش ساخته می باشد تا در طول روند پروژه محل استراحت کارگران، اتاق کار مهندسین و بخش های رفاهی تامی شود. چنین ساختمان هایی طبعا بعد از تحویل پروژه ی احداث ساختمان می بایست برچیده شوند.

در گذشته این ساختمان ها را با استفاده از متریال هایی سنتی با کیفیت پایین مانند آجر، بلوک و… می ساختند که پس از اتمام پروژه به تبدیل به نخاله هایی ساختمانی می شد. بعد از مدتی پیمانکاران جهت بهره برداری از ساختمان ها به خرید کانکس روی آوردند که کانکس علی رغم عمر مفیدی قابل قبولی که دارد کارایی های لازم و کافی برای بهره برداری به ارمغان نمی آورد.

به عنوان مثال عرض کم کانکس و عدم پایداری قابل قبول از نقاط ضعف کانکس بوده. همپچنین در پروژه های بزرگ استفاده از کانکس برای اسکان کارگران به تعداد نفرات بالا توجیه اقتصادی خوبی ندارد. امروزه استفاده از ساختمان های سبک پیش ساخته با استفاده از سیستم استراکچر فولادی سبک همراه با ساندویچ پانل منجر به ایجاد ساختمان هایی جدید با نام تجهیز کارگاه یا کمپ کارگری شده است. تجهیز کارگاه در پروژه های عمرانی با صرفه ترین و بهترین روش برای ایجاد مکانی مناسب برای استراحت کارگران و مهندسان، اتاق مهندسان،اتاق جلسه و…. می باشد.

تجهیز کارگاه
تجهیز کارگاه

 

تجهیز کارگاه چیست؟

تجهیز کارگاه چیست؟

 

بخش اداری

بخش اداری جزء مهم ترین قسمت های تجهیز کارگاه هر پروژه می باشد که خود به بخش های مختلف تقسیم بندی می شود که به شرح زیر است:

  • اتاق مدیر پروژه

برای مدیر پروژه اتاق های ویژه ای در نظر گرفته می شود که این اتاق ها می بایست فضای بزرگ با دکوراسیون زیبایی را داشته باشند.بنابر این باید این اتاق ها به صورت آکوستیک طراحی شوند. اتاق مدیر پروژه دارای سرویس بهداشتی اختصاصی بوده و همچنین قسمتی را برای هماهنگی با ارباب رجوع و استقرار منشی رنیس دفتر نیز باید در نظر گرفته شود.

  • دفتر فنی

دفتر فنی یکی از مهم ترین بخش های هر پروژه می باشد زیرا نقش مهمی را در پیشرفت کنترل پروژه ایفا می نماید. مساحت  و همچنین تعداد نفرات مستقر در هر اتاق با توجه به نوع هر پروژه متفاوت خواهد بود.

  • اتاق مالی

این اتاق جهت استقرار مدیر مالی و حسابدار هر پروژه ساخته می شود.

  • اتاق کنفرانس

افراد جهت بر گزاری جلسات میان افراد پروژه به اتاق های مخصوصی موسوم به اتاق کنفرانس نیاز دارند. این اتاق ها بسته به تعداد نفرات موجود در هر پروژه مساحتی متغیر خواهند داشت. اتاق کنفرانس به صورت آکوستیک طراحی  و ساخته می شوند و دارای تجهیزاتی از قبیل ویدئو پروژکتور  می باشند.

  • اتاق HSE

امروزه نقش بهداشت و ایمنی ( HSE ) در پروژه های عمرانی بر همه عیان گردیده است و این دپارتمان در پروژه ها یه جهت استقرار مدیر و سایر کارکنان مربوط به این بخش نیازمند فضاهایی خاص می باشد.

بخش رفاهی

بخش رفاهی یکی دیگر از قسمت های مهم در هنگام تجهیز کارگاه می باشد که شامل موارد زیر است:

  • کلینیک: این بخش به منظور درمان و بهبود کارکنان حادثه دیده و در پروژه مورد استفاده قرار می گیرد.
  • لاندری: از این بخش به منظور بهداشت و شستشو لباس های کارکنان مورد استفاده قرار می گیرد.
  • تی وی روم: بخش تی وی روم ویژه برگزاری کلاس های آموزشی و توجیهی برای کارکنان مورد استفاده قرار می گیرد.
  • کافی شاپ: از این بخش برای زمان های کوتاه بین کار به جهت بالا بردن بازدهی کار کارکنان . رفع خستگی ذهنی و جسمی آنان مورد استفاده قرار می گیرد.
  • باشگاه: از باشگاه به منظور ایجاد محیطی گرم و صمیمی برای انجان تمرینات ورزشی به جهت  حفظ سلامتی و رفع خستگی مورد استفاده قرار می گیرد.
  • نمازخانه: وجود نمازخانه برای به عمل آوردن فریضه ی الهی الزامی می باشد. 
بخش رفاهی
بخش رفاهی

فیلم تجهیز اولیه کارگاه توسط گروه کارن سازه

تجهیز کارگاه چیست؟

به تمامی تجهیزات و امکاناتی که باید برای شروع یک پروژه عمرانی در محل پروژه جمع آوری شود را شامل می شود. معمولا مهندسین تجهیز کارگاه دارای چک لیست تجهیز کارگاه میباشند.

هزینه تجهیز کارگاه چه مقدار است؟

مسلما هزینه تجهیز کارگاه به کیفیت و انواع جنس با برند های مختلف برای تدارک مهندسان، پیمانکار و سایر کراگران فرق میکند که در این متن ما کامل به آن پرداخته ایم

1 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *